Punk – A REBEL NEVER DIES

Punk – A rebel never dies’

Black lives matter, Greta Thunberg, Pussy Riot, De Gule Veste, Hong Kong Riots… Oprøret er er her og forbliver her. Det kan være stort, lille, tyst, højtråbende, evigt skelsættende eller blot en døgnflue.

I 80´erne manifesterede oprøret sig i Punkbevægelsen. En helt ny bølge brød igennem indenfor kunst, musik og performance. Kunsten viste tænder sammen med hanekam og hjerteblod. Og med både en kompromisløshed og en nødvendighed. Det blev en tid med store kontraster

Black Box Dance Company har skabt ’Punk – A rebel never dies’ sammen med reumertvindende instruktør og koreograf Jacob Stage. Der venter publikum en kraftfuld danseoplevelse, der undersøger og fremstiller oprøret – dengang og i dag, der citerer avantgarden i 80´erne, opdaterer den, og lader den mødes med oprørets karakter og betydning i 2020.  Alt sammen til musik inspireret af blandt andet udødelige legender som The Clash, Rollings Stones, Lou Reed, Generation X og Nouvelle Vague.

Det er i dette univers, forestillingen folder sig ud fra fortællingen om syv vidt forskellige unge mennesker, der mødes i deres fælles frustration over nutiden men med håbet og viljen til at kæmpe for en bedre fremtid for sin egen og de kommende generationer.

I en suveræn cocktail af hæsblæsende fart, spænding, imponerende fandenivoldskhed såvel som skønhed og ømhed vil publikum opleve sublime dansere der kaster lys fra fortidens oprør til verden anno 2020.

 

Premiere 22.oktober 2020 Black Box Theatre, Musikteatret Holstebro
Se arrangements kalender for turné og øvrige spilledatoer

 

 

Om JACOB STAGE

Jacob er kendt for sine stærke evner til at skabe vedkommende værker der krydser på tværs af genre – hybridteater. Han formår at samle et bredt udtryk inden for dans, teater, videoinstallation, foto og film. Han stiftede i 1999 danseteaterkompagniet Mute Comp. og var dets kunstnerisk leder frem til 2015. Kompagniet tilegnede sig stor anerkendelse i både ind og udlandet, for sine overrumplende smukke og altid relevante forestillinger.  I 2015 til 2016 var han kunstnerisk leder af Teater Momentum, hvor han blandt andet skabte den Reumert Vindende forestilling ”Lige Om Lidt Bliver Alting Meget Sjovere”. Han har siden 2015 været kunstnerisk leder af sin egen gruppe The Peoples Entertainment Group.

 

 

Fakta om Punk – a rebel never dies

Instruktion og Koreografi: Jacob Stage

Medvirkende danser fra Black Box Dance Company: Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen, Mikkel Alexander Tøttrup, Rosie Stebbing/Carl Hughes

Musikalsk arrangement og lyd design: Joakim Pedersen

Scenografi: Signe Krogh

Kostumedesign: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Marcus Philippe Gustafsson

 

Varighed: 70 minutter, uden pause. Introduktion indgår som optakt ved forestillingsstart.

Aldersgruppe: Fra 13 år

 

En produktion af BLACK BOX DANCE COMPANY

Kunstnerisk leder: Marie Brolin-Tani

Associeret kunstnerisk leder & producent: David Cornelius Price

 

Foto: Jacob Stage
Trailer: SoegaardFilm