X-mythologies

En kvindes (X’) fortælling (mythology) i en ny udtryksform

X-mythologies er en danse-koncert med koreografi af den Reumertvindende koreograf Tina Tarpgaard, ny-komponeret musik af de prisvindende komponister Lars Greve/Aske Zidore og med vokal af en af Dansk rockhistories største stemmer: Anisette Koppel.

Sammen har de skabt et dansende koncert der levers af Black Box Dance Companys fantastiske dansere.

Gennem årtier har Anisette Koppel inspireret, rørt og begejstret med den passion som kommer så skarpt til udtryk gennem hendes stemme.

I forestillingen X-mythologies har komponisterne Lars Greve og Aske Zidore ladet sig inspirere af hendes lyd og med udgangpunkt i helt nye optagelser af Anisette Koppels stemme skabt ti enkeltstående værker der hver især rummer en historie udtrykt gennem vokalens mange farver.

De ti numre er udgangspunktet for en dansekoncert hvor de unge dansere fra Black Box Dance Company er det kropslige “Band” på scenen. Kroppe der smelter sammen med musikken og performer den rå stemmes intensitet og lader rytmen skabe komplekse mønstre i kroppenes relation til hinanden og til publikum.

I X-mythologies vil et ”Band” af dansere byde velkommen til en visuel koncert med nye toner og bevægelser der forener energien i dansen og musikken. Et værk der rækker hen over generationer og genre med ny komponeret musik og koreografi.

Forestillings visuelle ramme skabes af interaktions designeren Inbal Lieblich og Lysdesigner Andreas Buhl.

Dansere: Black Box Dance Company
Koreograf: Tina Tarpgaard
Komponister: Aske Zidrore og Lars Greve
Vokal: Anisette Koppel
Kunstnerisk leder: Marie Brolin-Tani
Kostumer og scene design: Inbal lieblich
Lys design: Andreas Buhl
Producenter: Co-produktion mellem Black Box Dance Company og recoil performance group