PUSH

2 MODERNE DANSEVÆRKER

Forestillingen havde premiere 4. februar 2015 i Black Box, Holstebro.

PUSH

”PUSH” er et helt nyt værk, der er skabt specielt til Black Box Dance Company.  I dette værk skildres adrenalinet, beruselsen og den pirrende ophidselse – det ”rush” vi føler, før vi mister kontrollen og måske uskylden for altid. Koreografien handler om den psykiske og fysiske turbulens, der hvirvler gennem os, når vi går mod noget usikkert og risikabelt, og hvor vi fornemmer at en situation er på vej til at være ude af kontrol, eller når vi bevidst udfordrer skæbnen.  Værket er inspireret af håndbold verdenen, og er en meget intens forestilling med fokus på ”suset før en kollision”.

Edhem Jesenkovic har studeret taktik, teknikker og ikke mindst hvad der sker rent psykologisk mellem spillerne under træning og kampe, samt når lyset er slukket, og man vender tilbage til det private. Edhem har selv komponeret musikken til dette værk, hvor der vil være lyde fra den rytmiske bold,Balkan inspireret musik og dansernes stemmer i den fysiske aktion.

Koreografi og musik: Edhem Jesenkovic
Dansere:  Black Box Dance Company
Kostumer: Storm
lysdesign: Edhem Jesenkovic

 

 

EVAs DILEMMA

”Evas Dilemma” er en koreografi, der tager udgangspunkt i en af Tim Rushton’s tidligere værker;”Adams Dilemma”, men nu fortolket af Black Box Dance Company, og denne gang med et mere feminint perspektiv.Til tonerne af Vivaldis “De 4 Årstider” leger forårskåde unge, hvor de søger kærlighed blandt både han, hun og hende. Med både humor, ironi og stor følsomhed skildres unges søgen efter sin identitet,seksualitet og personlighed i en tid, hvor alt er muligt.

Det er musikkens energi og Antonio Vivaldis dansante og sprudlende tonesprog, som den erfarnekoreograf Tim Rushton har ladet sig inspirere af. I denne nye fortolkning skabes dette værk i tæt sam-arbejde med de 8 dansere fra Black Box Dance Company.

Koreografi: Tim Rushton
Dansere: Black Box Dance Company
Musik: Antonio Vivaldi
Kostumer: Åsa Gjerstad
Lysdesign: Hans-Olof Tani

TURNÈ

Forestillingen opføres i sæson 2014/2015 og 2015/2016.