Punk – A REBEL NEVER DIES

Oprøret er er her og forbliver her

Extinction Rebellion, De Gule Veste, Hong Kong Riots, Greta Thunberg, Pussy Riot – oprøret lever i bedste velgående.

`Punk – A REBEL NEVER DIES´ er et bud på en nutidig dialog gennem dansen med publikum om ’oprør’ og ’opgør’. Det er ikke et bestemt oprør eller en tidligere konflikt, der undersøges, men nærmere de menneskelige og samfundsmæssige mekanismer og energier, der karakteriserer et oprør.

Punkbevægelsen anvendes som reference og som et udgangspunkt til behandling af selve fænomenet `oprør´. Som en sociologisk, kulturel og menneskelig bevægelse. Det musikalske og æstetiske univers vil både trække direkte på og lade sig inspirere af tendenser og repræsentationer fra Punkbevægelsen. Som fx musik af The Clash, Sex Pistols og Dead Kennedy kombineret med digte af Michael Strunge.

6 UNGE internationale dansere fra Black Box Dance Company vil med afsæt i 80´ernes punkbevægelse perspektivere fortidens oprør til verden anno 2020.

Jacob Stage
Jacob Stage er koreograf og teaterdirektør der arbejder i krydset mellem teater, dans, film og performance. Hans hybridteaterfirma The Peoples Entertainment Group har tildelt ham den prestigefyldte Reumert Pris for årets Danseforestilling/Performance (2016) samt den danske kritikerpris Teaterkatten (2015).

Med baggrund i fysisk teater og medstiftende anerkendt dansk dansefirma Mute Comp. Fysisk teater i 1999, hans kunstneriske udtryk er meget visuelt, poetisk og musikalsk. Hans erfaring gennem 25 års erfaring indeholder samarbejde og projekter med både unge og voksne, amatører og fagfolk – Dansere, skuespillere, nye cirkusartister, marionetter, komponister, musikere og videokunstner. Jacob er derudover også en anerkendt fotograf.