Mød danserne

Black Box Dance Company

Black Box Dance Company startede sit virke i 2013 under egnsteatret Black Box Theatre Holstebro. Dansekompagniet er Danmarks eneste professionelle dansekompagni med base udenfor Københavnsområdet og er i dag Danmarks tredje største. Stærkt forankret i sin hjemby Holstebro og Region Midtjylland.

Kompagniets ensemble har altid vært nøje udvalgt og består af professionelle dansere fra hele Europa med stærke tekniske, kunstneriske og performative evner. Fællesnævneren er, at de alle er i starten af deres karriere. I 2019 modtog kompagniet over 1100 ansøgere til deres audition.

Det er kompagniets ambition at fremme dansens virke på både nationalt og internationalt plan. Med forestillinger der favner en mangfoldighed i både format, emne og udtryk, har kompagniet formået at danne sig et bredt publikum såvel som anerkendelse for sit arbejde. Med fokus på relevans, diversitet, inklusion og repræsentation samarbejder kompagniet med en lang række danske såvel som udenlandske koreografer og kunstnere.

Black Box Dance Company har på trods af sin korte levetid markeret sig som en af de førende aktører i dansefeltet, med både store og små forestillinger for unge og voksne. To gange på kun 5 år er kompagniet blevet nomineret til årets danseforestilling ved Årets Reumert.

Kompagniet har et stærkt internationalt virke og tilstedeværelse og har bl.a. besøgt Kina, Grønland, Brasilien, Cypern, Tanzania, Spanien, Tyskland, Sverige, Finland, Ungarn, Sydkorea og Rwanda.

Giorgia Reitani (I)

Giorgia Reitani (I), er uddannet ved Iwanson International School of Contemporary Dance i 2016, derefter medlem i Tanzcompagniet Volkstheater Rostock (DE). Giorgia har bl.a.a medvirkede i ”Il Trionfo ” på Det Kongelige Teater. Hun startede i Black Box Dance Company i efteråret 2019.

Jaume Luque Parellada (ES)

Jaume (E, Catalonien), er uddannet fra Conservatory of Barcelona hvor han specialiserede sig i contemporary dans, derefter var han medlem af unge dansekompagni ITDansa under den Kunstneriske leder Cathrine Allard i perioden 2016-18. Han startede i Black Box Dance Company i efteråret 2020.

Elena Nielsen (DK)

Elena Nielsen (Dk) har en baggrund i Latin/standard dans og klassisk ballet. Hun var elev ved Den Kongelige Balletskole i Odense og blev færdiguddannet ved på Codarts, University of Arts i Rotterdam fra i 2020. Her afsluttede hun sin uddannelse som praktikant ved Scapino Ballet. Hun startede i Black Box Dance Company foråret 2020.

Jon Ipina (ES)

Jon (E, Baskerlandet) er uddannet fra Codarts, University of Arts i Rotterdam i 2020, og afsluttede sin uddannelse med en praktikplads på Skånes Dansteater i Malmö. Her dansede han i værker af bl.a. Ôrjan Andersson og Marcos Morau. Han startede i Black Box Dance Company efteråret 2020.

Jasmine Gordon (DK)

Jasmine (DK) er uddannet fra Northern School of Contemporary Dance i Leeds i 2018, hvor hun efterfølgende forsatte med sin master MA med en praktikplads ved Phoenix Dance Theatre. Sidenhen har hun arbejdet med Ingrid Fiksdal såvel som det Kongelig Teater. Hun startede i Black Box Dance Company foråret 2020.

Mikkel Alexander Toettrup (DK)

Mikkel (DK) er uddannet fra Iwanson International School, München i 2018. Derefter har Mikkel medvirket i en række produktioner af bl.a. Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Mikkel komponerer musik og har derudover sat flere Teaterforeninger i gang.  Han startede i Black Box Dance Company foråret 2020.

 

Praktikanter

Rosie Stebbing (IRL)

Rosie (IR) er started sin rejse i dansen ved Foundation Course, Northern School of Contemporary Dance, Leeds. Rosie flyttede efterfølgende til Holland for at studere ved ArtEZ i Arnhem. Her er Rosie nu på sit fjerde år som tilbringes i praktik ved Black Box Dance Company.

Carl Hughes (UK)

Carl (UK) startede sin træning som 15-årig, før han kom ind på den Rambert School of Ballet and Contemporary UK i 2017. Gennem Northern School of Contemporary Dance er Carl i sæson 2020- 21 praktikant ved Black Box Dance Company.