DANS

Siden 2013 har Black Box Theatre & Dance haft sit eget professionelle dansekompagni; Black Box Dance Company.

I 2010 blev Musikteatret Holstebro hjemsted for egnsteatret Black Box Theatre. Med Black Box Theatre har Holstebro et producerende teater, som gennem årene har frembragt mange store og markante forestillinger inden for 3 af teaterfagets genrer –teaterkoncerter, børne- og ungdomsteater og dans.

 

DANSEN FRA DEN SORTE BOKS I HOLSTEBRO

Når tusindvis af unge nyuddannede dansere fra Europa strømmer mod Holstebro til audition hos Black Box Dance Company, søger de ikke kun en fast professionel levevej i scenekunsten.
Den moderne dansescene i Holstebro er også et springbræt til udvikling og anerkendelse langt ud over landets grænser. Kompagniet er toppen af et talentmiljø, der i Holstebro også omfatter Den Kgl. Balletskole i Holstebro og Dansk Talentakademi.
Vi tilbyder dansen specialdesignede træningsfaciliteter og rammer for talentarbejde, som du ikke finder andre steder udenfor hovedstaden, og dansekompagniet beriger os med kunstneriske oplevelser af meget høj kvalitet.
Ligesom Odin Teatret i et halvt århundrede har vist os, at teater er meget mere end skrå brædder, så har fem år med Black Box Dance Company slået fast, at moderne dans er langt mere end én stilart.
Det er en total sanseoplevelse i et internationalt sprog uden alder. Og det giver et kæmpe løft til den lokale stolthed, når Black Box Dance Company overalt samler store roser for deres produktioner, workshops og unikke samarbejder.
Med udspring i den sorte rugekasse profilerer dansekompagniet derfor på bedste vis Holstebro som en kulturby i særklasse.

H.C. ØSTERBY
Holstebros Borgmester