Hvis det var her! (2018)

Handling: Der er så meget krig ude verden. Der er så mange steder hvor man dagligt skal kæmpe for bare at være til. Hvad nu hvis det var her?

Hvis det var her! hiver kampene hjem til andedammen og skildrer livet i en klaustrofobisk krigszone. Vi følger tre venners liv fra normaliteten og ind i krigens gru. Hvad sker der med empatien, menneskeligheden, angsten, modet og kærligheden i et samfund, hvor krigen rykker helt tæt på og alt det vi kendte er ved at gå til grunde?

I daggryet ser vi tre skikkelser begrave deres kammerater. Vi er midt i byen, i Danmarksgade hvor skolen ligger. Murene står nøgne, fyldt med skudhuller. Skolen er den sidste skanse. De må ikke tage skolen, den er tilflugtssted for over hundrede mennesker. Hvis skolen falder er det slut og alt vil være forbi.

En fortælling der ønsker at gøre det nærværende at vi lever i en heldig tid, et meget heldigt sted på kloden. Det kunne jo være os, der levede i et land som Syrien, eller på Balkan i 90’erne. En forestilling der måske skaber grobund for refleksion over hvilket ansvar vi har overfor mennesker i nød, og for at passe godt på demokratiet og viljen til dialog. En søgen mod et håb, der ikke viser sig i den befriende lyd af en helikopter der kommer og redder os, men snarere som en begyndende forståelse af at fjenden er os selv i noget tøj der bare er lidt anderledes.